tiistai 5. maaliskuuta 2013

Miten kainuulaisia pompoteltiin?

Oikeusjuttu jäljittää suomalaista vallankäyttöä. Miten kainuulaisia pompoteltiin Kajaanin Seminaarin lopettamisprosessissa?

”...ja sitten se muikuilukuikuilu, että mikään järkipuhe ei auttanu, ei hallituksen puheenjohtaja söderlundille, eikä sitten opetusministeri virkkuselle, eikä hänen esikunnalleen, siellä oli ylijohtaja lehikoinen opm:stä, me käytiin suurin piirtein ketjussa koko se päätösketju läpi, vedätys oli siinä että lajunen syytti opetus-  ja kulttuuriministeriä ja ku sinne mentiin niin ne sano että se on oulun yliopiston yksinkertanen, he sen päättää yksinkertasesti ja kumpikaan ei ottanu vastaan, että me juostiin molemmat peräkanaa..."
       
         -          Kainuun entisen maakuntajohtajan Alpo Jokelaisen haastattelusta (8.1.2013)

Millä tavalla kuitattiin kainuulaisargumentit Oulun yliopistossa ja opetusministeriössä? Poliitikkojen toimesta? Voittiko mielikuvitus todellisuuden alasajopäätöksessä vai löytyykö taustalta sittenkin kätketty punainen lanka?

Oikeusjuttu on paitsi raakaa faktaa, myös salaliittoteorioiden ja huhupuheiden iloista ja kepeää leikkiä, sillä kainuulaisille ei jäänyt tässä asiassa paljon muuta jäljelle.

”Kokemus siitä, että oman elämisen yhteiskunnalliset ehdot ovat vaikuttamis- ja käsittämiskyvyn ulkopuolella, näyttää saavan ihmiset hakemaan todellisuuteensa järjestystä irrationaalisin, mystisin keinoin.”
       
          -      Pauli Kettunen kirjassa Kansa liikkeessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti