torstai 9. toukokuuta 2013

Oikeusjutusta sanottua

Seuraavassa muutamia Oikeusjutusta tähän mennessä annettuja arvioita ja mielipiteitä:

Viime maanantaina seurasin Kansallisteatterin Neljäs tie -esitystä ja varhemmin syksyllä kävin katsomassa Ryhmäteatterissa Eduskunta II:n. Kajaanilaisten Oikeusjuttu ei kalpene pääkaupungin dokumenttiteatterin rinnalla. Päinvastoin.
Raimo Viirret, Kainuun Sanomat (21.4.)

Veikko Leinosen mustavalkoisen realistisesti ohjaama totuus Kajaanin opettajankoulutuksen alasajosta saa haukkomaan henkeä, sillä niin häikäilemätöntä kainuulaisten vedätystä ja vallan väärinkäyttöä paljastuu mm. autenttisista haastatteluista, joita yleisö saa kuulla Harrastajateatterin videoilta
– Päivi Huusko, Koti-Kajaani (24.4.)

Oikeusjuttu todistaa selkeästi, että Oulun yliopisto oli päättänyt ajaa Kajaanin yksikön alas keinoja kaihtamatta. (…) Johtajat ovat kaikkina aikoina pelänneet ennen muuta sitä, että heidät saatetaan naurunalaisiksi. Oikeusjutussa onkin monia herkullisia kohtauksia, joissa hallintosatraapeista tehdään naurettavia hahmoja.
– Nimetön katsojapalaute, Koti-Kajaani (27. - 28.4.)

Kaiken kaikkiaan esitys oli mitä mainioin, eikä tarvitse olla yliopisto- ja tiedepolitiikasta kiinnostunut, jotta se osuu ja uppoaa. Kajaanin Harrastajateatterista on muutamassa vuodessa tullut erittäin tasokas toimija, joka mielestäni kestää vertailun ammattilaisryhmiin. Kaiken lisäksi esitys on sisällöltään sellainen, ettei vastaavaa juuri tässä maassa harrasta enää edes pahemmin tuo neljäs valtiomahtikaan. Se kun vaatisi aikaa ja paneutumista.
– Kunnallisvaltuutettu Veli-Pekka Leivo blogissaan
 
Kiitos! Vaikutuin niin huimasta taustatyön määrästä, työryhmän erinomaisista suorituksista kuin erilaisista kerronnan ratkaisuista. Suosittelen ja haluan nähdä lisää dokumenttiteatteria!
– Katsojapalaute Facebookissa

Oikeusjuttu tsekattu ja olipahan kerrassaan vaikuttava esitys! Suositellaan kaikille nähtäväksi! (…) Kiitos vielä koko Oikeusjutun työryhmälle, hienoa työtä!
– Opettajaopiskelijoiden ainejärjestö Opela ry
 
 
Seuraavat esitykset to 9.5. klo 19, pe 10.5. klo 19 ja la 11.5. klo 17. Ennakkovaraukset p. 08 626 061 tai kajaaninharrastajateatteri@gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti